Tejbegríz - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 500 ml 2,8%-os tej
    • 1 csipet 
    • 65 g búzadara
    • 40 g kristálycukor
    • 1 teáskanál vanília eszencia
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 15 perc

    Elkészítés:

    1. A tejet feltesszük főni a csipet sóval.

    2. Kimérjük a cukrot és a búzadarát, majd összekeverjük őket.
     
    3. Mikor forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukros-búzadarás keveréket, valamint a vanília esszenciát.
     
    4. Addig tartjuk a tűzhelyen - folyamatosan keverve -, míg be nem sűrűsödik a tejbegríz.

    5. Melegen tálakba szedjük, majd fahéjjal, vagy kakaóporral megszórva, esetleg valamilyen lekvárral tálaljuk.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz