Hozzávalók:
- 500 ml 2,8%-os tej
- 1 csipet só
- 65 g búzadara
- 40 g kristálycukor
- 1 teáskanál vanília eszencia
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 15 perc
Elkészítés:
1. A
tejet feltesszük főni a csipet sóval.
2. Kimérjük
a cukrot és a búzadarát, majd összekeverjük őket.
3. Mikor
forr a tej, takarékra vesszük a tűzhelyet, és folyamatos keverés mellett
hozzáadjuk a cukros-búzadarás keveréket, valamint a vanília esszenciát.
4. Addig
tartjuk a tűzhelyen - folyamatosan keverve -, míg be nem sűrűsödik a
tejbegríz.
5. Melegen
tálakba szedjük, majd fahéjjal, vagy kakaóporral megszórva, esetleg valamilyen
lekvárral tálaljuk.