
Hozzávalok:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
Krémhez:
- 5 ek búzadara
- 5 dl tej
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
Mázhoz:
- 6 ek porcukor
- 3 ek kakaópor
- 2 ek sütőrum
- 10 dkg vaj
1. A száraz alapanyagokat egy mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
2. Három részre osztjuk.
3. Egyenként lisztezett munkalapon közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon, külön-külön, kb. 12-15 perc alatt a tepsi hátulján kisütjük a lapokat.
4. Közben a krémhez a tejben a búzadarát sűrű masszává főzzük, langyosra hűtjük, majd a cukrokkal habosra kevert margarint hozzákeverjük.
5. A krémet a lapot közé töltjük. A mázhoz a vaj kivételével az összes hozzávalót 3 ek vízzel megfőzzük, majd amikor picit meghűlt, elkeverjük benne a vajat.
6. A kakaós mázat elsimítjuk a sütemény tetején, majd megvárjuk, amíg a máz teljesen megdermed.
7. Óvatosan felszeleteljük, süteményes tálra rendezve kínáljuk.