Tejbegrízes-kakaós szelet - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek

Hozzávalok: 

Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl

Krémhez:
  • 5 ek búzadara
  • 5 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás

Mázhoz:
  • 6 ek porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 2 ek sütőrum
  • 10 dkg vaj

1. A száraz alapanyagokat egy mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.

2. Három részre osztjuk. 

3. Egyenként lisztezett munkalapon közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon, külön-külön, kb. 12-15 perc alatt a tepsi hátulján kisütjük a lapokat. 

4. Közben a krémhez a tejben a búzadarát sűrű masszává főzzük, langyosra hűtjük, majd a cukrokkal habosra kevert margarint hozzákeverjük. 

5. A krémet a lapot közé töltjük. A mázhoz a vaj kivételével az összes hozzávalót 3 ek vízzel megfőzzük, majd amikor picit meghűlt, elkeverjük benne a vajat. 

6. A kakaós mázat elsimítjuk a sütemény tetején, majd megvárjuk, amíg a máz teljesen megdermed. 

7. Óvatosan felszeleteljük, süteményes tálra rendezve kínáljuk.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz