Hozzávalók:
- 200 g rizs -
fehér (száraz)
- 200 ml víz
- 1 csipet só
- 1 L 2,8%-os tej
- 130 g kristálycukor
- 1 db citrom
reszelt héja
- 1 teáskanál vanília eszencia
- Mazsola
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 120 perc
Elkészítés:
1. A
rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés
mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Ez kevesebb, mint 5
perc.
2. Mikor
elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
3. Időnkénti
kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és
kellően felpuhul. Nem szabad teljesen besűríteni, készre készíteni, mert akkor
beton kemény lesz a végén.
4. Végül
alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília
esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni. Egy óra alatt szépen fel
fogja venni a rajta hagyott folyadékot, és pont tökéletes lesz az állaga.
5. Lekvárral,
kakaóporral, fahéjjal, gyümölcskompóttal, vagy mazsolaszemekkel díszítve
tálaljuk.