Tejberizs - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 200 g rizs - fehér (száraz)
    • 200 ml víz
    • 1 csipet 
    • 1 L 2,8%-os tej
    • 130 g kristálycukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 teáskanál vanília eszencia
    • Mazsola
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 120 perc

    Elkészítés:

    1. A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Ez kevesebb, mint 5 perc.
     
    2. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
     
    3. Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Nem szabad teljesen besűríteni, készre készíteni, mert akkor beton kemény lesz a végén.
     
    4. Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni. Egy óra alatt szépen fel fogja venni a rajta hagyott folyadékot, és pont tökéletes lesz az állaga.
     
    5. Lekvárral, kakaóporral, fahéjjal, gyümölcskompóttal, vagy mazsolaszemekkel díszítve tálaljuk.
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz