Tejfölös krumplileves - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A leveshez:
    • 1 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
    • 3 db burgonya (megtisztított, hámozott)
    • 5 dkg kolbász (füstölt)
    • 1 csipet 
    • 1 csipet feketebors (őrölt)
    • 1.5 L víz
    • 1 csokor petrezselyemzöld
     
    A habaráshoz:
    • 100 g tejföl (20%-os)
    • 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
     
    Betétnek:
    • 15 g tészta - gyufa


    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 40 perc

    Elkészítés:
    1. A megtisztított zöldségeket feldarabolom, a kolbászt karikákra vágom. A fűszerekkel együtt felteszem főni a vízben.

    2. Mikor megpuhultak a zöldségek, beleteszem a tésztát.

    3. Amíg fő a tészta, összekeverem a tejfölt a liszttel, majd óvatosan, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatom a levesbe. Újra felforralom, és már tálalható is.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz