Hozzávalók:
- 600 g savanyú
káposzta
- 3 db babérlevél (friss, vagy
szárított)
- 10 szem feketebors
(egész)
- 800 g sertéslapocka
- 1 közepes
fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 púpozott
teáskanál fűszerpaprika
- 2 csipet só
A tálaláshoz:
- tejföl (20%-os)
- fűszerpaprika
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 75 perc
Elkészítés:
1. A
savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni,
amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át
főzzük.
2. A
húst is megmossuk, majd felkockázzuk.
3. Zsírt
forrósítunk, melyre a felkockázott húst rátesszük, átforgatjuk, egy percig
pirítjuk.
4. Felöntjük
annyi vízzel, ami háromnegyedig ellepi a húst.
5. Beletesszük
a felkockázott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát, és beletörjük a fokhagymát,
sózzuk borsozzuk, majd puhára főzzük a húst.
6. Mikor
a hús készen van, a káposztát leszűrjük, és a kész húsra tesszük, majd
összeforgatjuk azzal.
7. Tejföllel,
friss fehérkenyérrel tálaljuk.