Toros káposzta - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 600 g savanyú káposzta
    • 3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
    • 10 szem feketebors (egész)
    • sertészsír
    • 800 g sertéslapocka
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
    • 2 csipet 
     
    A tálaláshoz:
    • tejföl (20%-os)
    • fűszerpaprika
    • fehér kenyér
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 75 perc

    Elkészítés:

    1. A savanyú káposztát alaposan átmossuk, majd annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Babérlevelet, és egész borsot adunk hozzá, majd kb egy órán át főzzük.
     
    2. A húst is megmossuk, majd felkockázzuk.
     
    3. Zsírt forrósítunk, melyre a felkockázott húst rátesszük, átforgatjuk, egy percig pirítjuk.
     
    4. Felöntjük annyi vízzel, ami háromnegyedig ellepi a húst.

    5. Beletesszük a felkockázott vöröshagymát, őrölt pirospaprikát, és beletörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk, majd puhára főzzük a húst.
     
    6. Mikor a hús készen van, a káposztát leszűrjük, és a kész húsra tesszük, majd összeforgatjuk azzal.
     
    7. Tejföllel, friss fehérkenyérrel tálaljuk.
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz