Túrós csusza - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A tésztához:
    • 2 víz
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 púpozott teáskanál 
    • 250 g tészta - szélesmetélt (száraz)
     
    Tálaláshoz:
    • 70 g szalonna - csemege
    • 250 g tehéntúró (félzsíros)
    • 175 ml tejföl (20%-os)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 25 perc

    Elkészítés:

    1. A szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk.

    2. A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés után a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.

    3. Az áttört túróval összekeverjük a tésztát.

    4. A túróval összekevert tésztát a tányérra szedjük, tejfölt, pirított szalonnát teszünk rá ízlésünk szerint.

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz