Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 púpozott teáskanál só
- 250 g tészta - szélesmetélt (száraz)
Tálaláshoz:
- 70 g szalonna - csemege
- 250 g tehéntúró (félzsíros)
- 175 ml tejföl (20%-os)
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 25 perc
Elkészítés:
1. A szalonnát felkockázzuk, a bőrről levágjuk, serpenyőben megpirítjuk.
2. A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a tésztát. Kb 10-12 perc főzés után a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk.
3. Az áttört túróval összekeverjük a tésztát.
4. A túróval összekevert tésztát a tányérra szedjük, tejfölt, pirított szalonnát teszünk rá ízlésünk szerint.