Turós mazsolás töltelék - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    A töltelékhez:
     
    • 450 g tehéntúró (félzsíros)
    • 75 g kristálycukor
    • 75 ml tejföl (20%-os)
    • 40 g vaj
    • 3 db tojássárgája
    • 3 db tojásfehérje
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 2 teáskanál vanília eszencia
    • Mazsola
     
     
    1. A túrót villával áttörjük.

    2. A túróhoz hozzákeverjük a cukor felét, a tojások sárgáját, a vajat, a citromhéjat, tejfölt, és a vanília kivonatot. Jó alaposan elkeverjük, akár habverőgép segítségével is. A keveréket félretesszük.
     
    3. A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük.
     
    4. A túrós keveréket összeforgatjuk a kiáztatott mazsolával, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.
     
    Leírás: 
     A mazsolát áztassuk be egy bögre vízben. Felhasználás előtt a vizet majd leöntjük róla!
     
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz