A töltelékhez:
- 450 g tehéntúró (félzsíros)
- 75 g kristálycukor
- 75 ml tejföl (20%-os)
- 40 g vaj
- 3 db tojássárgája
- 3 db tojásfehérje
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 teáskanál vanília eszencia
- Mazsola
1. A túrót villával áttörjük.
2. A túróhoz hozzákeverjük a cukor felét, a tojások sárgáját, a vajat, a citromhéjat, tejfölt, és a vanília kivonatot. Jó alaposan elkeverjük, akár habverőgép segítségével is. A keveréket félretesszük.
3. A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük.
4. A túrós keveréket összeforgatjuk a kiáztatott mazsolával, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.
Leírás:
A mazsolát áztassuk be egy bögre vízben. Felhasználás előtt a vizet majd leöntjük róla!