Tyúkhúsleves - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    • 1.5 kg tyúk
    • 3 L víz
    • gyömbér (friss, hámozott)
    • 0.5 szem szerecsendió (egész)
    • 10 szem feketebors (egész)
    • 0.25 db csipős pirospaprika (szárított)
    • 3 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
    • 3 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
    • 1 db karalábé
    • 1 db zellergumó (nyers)
    • 1 db vöröshagyma
    • 0.5 csokor zellerzöld (nyers)
    • 0.5 csokor petrezselyemzöld
    • 2 gerezd fokhagyma
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 180 perc

    Elkészítés:

    1. Mossuk meg jól a húst és szedjük darabokra. Az egyes részeket helyezzük el egy nagy fazék alján, majd öntsük fel hideg vízzel, szórjuk hozzá a fűszereket - 2-3 cm-es darabka gyömbér, szerecsendió, bors... -, sózzuk meg és a legalacsonyabb lángon kezdjük el főzni a húst.
     
    2. Míg fő, tisztítsuk meg a zöldségeket. A karalábét, zellert, sárga és fehér répát félbevágjuk, a hagymát egyben hagyjuk (ha nagyobb akkor félbevágva. Illetve megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket és az is praktikus ha összekötjük a petrezselymet és a zellert.
     
    3. Amikor felforrt a levesünk, szedjük le a tetején keletkezett zavaros habot, tegyük bele a zöldségeket és fedő alatt főzzük a levest.
     
    4. Várjuk meg amíg megpuhul a hús. Nagyjából 2,5-3 óra alatt készre fő a levesünk. Közben kóstolgassuk, sózzuk ha sótlannak tűnne. Mikor kész a leves, zárjuk el alatta a lángot. Vegyük ki a húst, illetve a zöldségeket és szűrjük át a levest, így nem kell kerülgetni a borsszemeket sem. :)
     
    5. Tálalás előtt ízlés szerint lehet hozzá főzni cérnametéltet.
     
    Leírás:

    A húsleves általában mindig jó indítója a családi ebédeknek, téli megfázáskor pedig egyenesen kötelező. :) Amit fontos betartani a főzéskor, hogy hideg vízben tegyük oda főni a húst, illetve gyöngyözve, a legalacsonyabb lángon hagyjuk megpuhulni a húst. Én mindig teszek bele szerecsendiót és szerecsendió virágot, de ezek akár el is hagyhatóak.
       
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz