Hozzávalók:
-
- 50 g kristálycukor
- 45 g búzaliszt (BL55)
- 750 ml 2,8%-os tej
- 7 db tojássárgája
- 1 szál vaníliarúd
(belseje és héja)
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 25 perc
Elkészítés:
1. Egy
tálban elkeverjük a lisztet, és a cukrot.
2. Hozzáöntjük
az összes tejet, és csomómentesre keverjük.
3. Elkeverjük
benne a tojássárgát, és beletesszük a félbevágott vaníliarudat is.
4. Vízgőz
fölött kb. 15 perc alatt a kívánt sűrűségűre sűrítjük folyamatos keverés
mellett.
5. Mikor
elérte a megfelelő sűrűséget, levesszük a vízgőzről, és még pár percig
kevergetjük a tálban, hogy a felmelegedett edény falától túl ne melegedjen a
szélein a sodó, hiszen akkor ikrássá válhat, "széteshet" a sodó.
6. Kihűlés
után fogyaszthatjuk aranygaluskára, vagy gőzgombócra, esetleg mákos gubára
öntve a kész vaníliasodót.
Leírás:
A tökéletes vaníliasodó receptet ne keresd tovább, mert megtaláltad! :) Egyszerű, és finom recept! Használhatod aranygaluska, mákos guba, vagy gőzgombóc tálalásához is!