Vaníliasodó - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
    •  
    • 50 g kristálycukor
    • 45 g búzaliszt (BL55)
    • 750 ml 2,8%-os tej
    • 7 db tojássárgája
    • 1 szál vaníliarúd (belseje és héja)
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 25 perc

    Elkészítés: 

    1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, és a cukrot.

    2. Hozzáöntjük az összes tejet, és csomómentesre keverjük.

    3. Elkeverjük benne a tojássárgát, és beletesszük a félbevágott vaníliarudat is.

    4. Vízgőz fölött kb. 15 perc alatt a kívánt sűrűségűre sűrítjük folyamatos keverés mellett.

    5. Mikor elérte a megfelelő sűrűséget, levesszük a vízgőzről, és még pár percig kevergetjük a tálban, hogy a felmelegedett edény falától túl ne melegedjen a szélein a sodó, hiszen akkor ikrássá válhat, "széteshet" a sodó.

    6. Kihűlés után fogyaszthatjuk aranygaluskára, vagy gőzgombócra, esetleg mákos gubára öntve a kész vaníliasodót.
     
      Leírás:

      A tökéletes vaníliasodó receptet ne keresd tovább, mert megtaláltad! :) Egyszerű, és finom recept! Használhatod aranygaluska, mákos guba, vagy gőzgombóc tálalásához is!
       
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz