Hozzávalók:
A
leveshez:
- 4 db alma
- 1 meggybefőtt
(magozott)
- 1 szilva (magozott)
- 1 sárgabarackbefőtt
- 1 rúd fahéj (egész)
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál citromlé
- 3 bögre víz
A
habaráshoz:
- 3 evőkanál búzaliszt (BL55)
- 3 dl 2,8%-os tej
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 45 perc
Elkészítés:
1. Az
almákat meghámozom és felszeletelem. Citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljon
meg.
2. A
befőttek levét a fazékba szűröm, a gyümölcsöket félreteszem.
3. A
gyümölcsléhez hozzáadom az almát, a fahéjat, a cukrot és a citromlevet, majd
egy kevés vizet adok hozzá. Feleszem főlni.
4. Mikor
felforrt, beleteszem a többi gyümölcsöt is, és újra felforralom.
5. Közben
elkészítem a habarást. A lisztet egy tálba teszem, majd kevés tejet öntök
hozzá. Kézi habverővel csomómentesre keverem, és annyi tejet öntök még hozzá,
hogy nem túl sűrű habarást kapjak.
6. Majd
a forró levesből pár merőkanálnyi lét teszek hozzá, hőkiegyenlítek, így nem
fog becsomósodni.
7. Hozzáöntöttem
a leveshez, összekeverem, kicsit összefőzöm.
8. Végül
megkóstolom, kell-e még esetleg bele cukor. Ezzel a cukormennyiséggel
savanykás lesz a leves. Sok sikert és Jó étvágyat!