Vegyes gyümölcsleves - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A leveshez:
    • 4 db alma
    • 1 meggybefőtt (magozott)
    • 1 szilva (magozott)
    • 1 sárgabarackbefőtt
    • 1 rúd fahéj (egész)
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 3 evőkanál citromlé
    • 3 bögre víz
     
    A habaráshoz:
    • 3 evőkanál búzaliszt (BL55)
    • 3 dl 2,8%-os tej
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 45 perc
     
    Elkészítés:
    1. Az almákat meghámozom és felszeletelem. Citromos vízbe teszem, hogy ne barnuljon meg.

    2. A befőttek levét a fazékba szűröm, a gyümölcsöket félreteszem.
     
    3. A gyümölcsléhez hozzáadom az almát, a fahéjat, a cukrot és a citromlevet, majd egy kevés vizet adok hozzá. Feleszem főlni.

    4. Mikor felforrt, beleteszem a többi gyümölcsöt is, és újra felforralom.

    5. Közben elkészítem a habarást. A lisztet egy tálba teszem, majd kevés tejet öntök hozzá. Kézi habverővel csomómentesre keverem, és annyi tejet öntök még hozzá, hogy nem túl sűrű habarást kapjak.
     
    6. Majd a forró levesből pár merőkanálnyi lét teszek hozzá, hőkiegyenlítek, így nem fog becsomósodni.

    7. Hozzáöntöttem a leveshez, összekeverem, kicsit összefőzöm.

    8. Végül megkóstolom, kell-e még esetleg bele cukor. Ezzel a cukormennyiséggel savanykás lesz a leves. Sok sikert és Jó étvágyat!

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz