Zöldborsófőzelék - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek
     
    Hozzávalók:
     
    A főzelék alaphoz:
    • 3 evőkanál étolaj
    • 450 g zöldborsó
    • 450 ml víz
    • 4 csapott evőkanál kristálycukor
    • 1 púpozott teáskanál 
    • 1 db leveskocka
    • Petrezselyemzöld
     
    A habaráshoz:
    • 4 teáskanál búzaliszt (BL55)
    • 120 ml 2,8%-os tej
     
    TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 30 perc

    Elkészítés:

    1. Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc.
     
    2. Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.
     
    3. Közben elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel csomómentesre.

    4. Mikor a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a habarást.
     
    5. Hozzáadjuk a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.
     
    6. Friss kenyérrel, vagy főtt tojással a legfinomabb! ;)

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz