Hozzávalók:
A
főzelék alaphoz:
- 3 evőkanál étolaj
- 450 g zöldborsó
- 450 ml víz
- 4 csapott
evőkanál kristálycukor
- 1 púpozott
teáskanál só
- 1 db leveskocka
- Petrezselyemzöld
A
habaráshoz:
- 4 teáskanál búzaliszt (BL55)
- 120 ml 2,8%-os tej
TELJES
ELKÉSZÜLÉSI IDŐ: 30 perc
Elkészítés:
1. Étolajat
hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót
és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz
másodperc.
2. Ezután
öntsük fel a vízzel, adjunk hozzá sót, cukrot, ételízesítőt. Most addig
főzzük, míg a zöldborsó puha lesz.
3. Közben
elkészíthetjük a habarást. Egy tálban keverjük a lisztet a tejjel
csomómentesre.
4. Mikor
a zöldborsót puhának érezzük, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett
hozzákeverjük a habarást.
5. Hozzáadjuk
a friss, vagy szárított petrezselymet és addig főzzük folyamatos keverés
mellett a főzeléket, míg elég sűrű nem lesz.
6. Friss
kenyérrel, vagy főtt tojással a legfinomabb! ;)