Zöldborsóleves vajgaluskával - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek

 
 
 
 
Hozzávalók (4 személyre):
 
40 dkg zsenge zöldborsó
1 hagyma 
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 evőkanál olaj vagy zsír,
1 dl tejföl, 
2 evőkanál liszt,
1 teáskanál cukor, só bors, tárkony, citromlé vagy ecet;
 
 
Vajgaluskához:

1 tojás, 
1 evőkanál puha vaj,
2-3 evőkanál liszt,
1 csipet só
 
Elkészítése:

1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépátés a petrezselyemgyökeret pedig karikára vágjuk. 

2. Felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a hagymát,és félig megdinszteljük.

3. Ekkor rádobjuk a többi zöldséget, tovább dinszteljük, vízzel feltöltjük, majd amikor a leves felforrt, beletesszük a zöldborsót.

4. Sóval, borssalés a cukorralízesítjük, apróra vágott tárkonyt adunk hozzá.

5. A vajgaluska hozzávalóit elkavarjuk,és teáskanállal a levesbe szaggatjuk.

6. Csomómentesre kavarjuk a liszttel, besűrítjük vele a levest, végül ecettel vagy citromlével savanyítjuk.
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz