Zserbópalacsinta - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Receptek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Receptek


Hozzávalók:

Palacsinta: 
  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 4 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 csipet só
  • 1 dl olaj
 
Töltelék:
  • 25 dkg dió (darált)
  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • 15 dkg porcukor
  • rum ízlés szerint

Elkészités:

1. A tojásoknak különválasztom a sárgáját a fehérjétől. 

2. A fehérjét egy csipetnyi cukorral kő kemény habbá verem. 

3. A lisztet beleteszsem egy keverő tálba, beleteszem a tojások sárgáját, a cukrot, a tejet, egy csipetnyi sütőport, és egy nyeletnyi olajat. 

4. Elkezdem összekeverni, közben szódavízzel kellő sűrűségüre higítom. Egy csipetnyi sót is teszek bele. 

5. Ezután belekerül a tojáshab, és nagyon óvatosan összekeverem. Ha ezzel megvagyok, félreteszem pihenni, közben megcsinálom a tölteléket.

6. A porcukorra rádarálom a diót, és jó alaposan összekeverem. 

7. Elkezdem kisütni a palacsintákat, úgy hogy a normál palacsintának kb dupla mennyiségét öntöm egy forró kiolajozott serpenyőbe. 

8. Ha megsült, kicsúszteatom egy tányérra, megkenem barack lekvárral, és rászórom a finom, diós tölteléket. 
Ezt addig ismételem, amíg szimpatikus méretűre nem tornyosul a desszertkülönlegességem.
 
9. Miután az utolsó réteget is rásuhintottam, elkészítem a csokoládémázt. Vajat, és csokit vízgőzön felolvaztok, és egy spatula segítségével szépen szétkenem a zserbópalacsintámon. Kicsit várok, hogy meghüljön, felszeletelem, és jóízüen megfalatozom.
 
 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz