Hozzávalók:
Palacsinta:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg cukor
- 4 tojás
- 4 dl tej
- 4 dl szénsavas ásványvíz
- 2 csipet só
- 1 dl olaj
Töltelék:
- 25 dkg dió (darált)
- 25 dkg sárgabaracklekvár
- 15 dkg porcukor
- rum ízlés szerint
Elkészités:
1. A tojásoknak
különválasztom a sárgáját a fehérjétől.
2. A fehérjét egy csipetnyi cukorral kő
kemény habbá verem.
3. A lisztet beleteszsem egy keverő tálba, beleteszem a
tojások sárgáját, a cukrot, a tejet, egy csipetnyi sütőport, és egy nyeletnyi
olajat.
4. Elkezdem összekeverni, közben szódavízzel kellő sűrűségüre higítom. Egy
csipetnyi sót is teszek bele.
5. Ezután belekerül a tojáshab, és nagyon óvatosan
összekeverem. Ha ezzel megvagyok, félreteszem pihenni, közben megcsinálom a
tölteléket.
6. A porcukorra rádarálom a diót, és jó alaposan
összekeverem.
7. Elkezdem kisütni a palacsintákat, úgy hogy a normál palacsintának
kb dupla mennyiségét öntöm egy forró kiolajozott serpenyőbe.
8. Ha megsült,
kicsúszteatom egy tányérra, megkenem barack lekvárral, és rászórom a finom,
diós tölteléket.
Ezt addig ismételem, amíg szimpatikus méretűre nem tornyosul a
desszertkülönlegességem.
9. Miután az utolsó réteget is rásuhintottam,
elkészítem a csokoládémázt. Vajat, és csokit vízgőzön felolvaztok, és egy
spatula segítségével szépen szétkenem a zserbópalacsintámon. Kicsit várok, hogy
meghüljön, felszeletelem, és jóízüen megfalatozom.